Om

Jag heter Helena Löfqvist Sjöström och bor utanför Umeå.


Mitt intresse för slöjd och hantverk väcktes väldigt tidigt eftersom mina föräldrar och andra släktingar alltid slöjdat och gärna ville att vi barn skulle vara med. Som vuxen har jag gått ett flertal utbildningar med slöjd- och hantverksinriktning.


Jag är utbildad folkhögskollärare och yrkeslärare inom textil med legitimation för slöjd från årskurs 1 till gymnasietet. Jag har även läst in en Magisterutbildning i pedagogisk yrkesverksamhet.


Sammanlagt har jag 8 års studier inom praktiska hantverk, varav 2,5 år (150 hp) inom olika slöjdhantverk i både hårda och mjuka material, textila tekniker, sömnad och vävning.


Främst arbetar jag med vävning, sömnad och luffarslöjd.


Jag kan gärna skräddarsy kortkurser utifrån ditt önskemål både till privatpersoner, företag och skolor, kick-off eller fest.


Ifall du vill ha hjälp att sätta upp en egen väv som du kan väva själv, hjälper jag dig gärna med det, eller så väver jag upp något utifrån dina önskemål.


Till mina alster använder jag oftast naturmaterial, återbruk eller loppisfynd. Eftersom jag inte gör någon massproduktion utan arbetar för hand och rättar mig efter de material jag får tag på blir varje föremål unikt.


I alla tider har handens kunskap och slöjdskickligheten varit nödvändigt för att vi skulle kunna tillverka kläder att sätta på kroppen, mat att sätta på bordet, skålar att förvara i och möbler att sitta på med mera. Det är först i vår tid som det egna skapandet blivit en bisyssla. Jag vill att den tysta kunskapen vi har i den praktiska förmågan inte ska dö bort utan ges möjlighet att leva även i framtiden. Genom att skapa med händerna, kan unika föremål tillverkas utifrån eget tycke och smak, så som jag eller du själv vill ha dem.


Hör gärna av dig via mail eller telefon ifall du vill veta mer.


       HelenaHelena

Löfqvist Sjöström


Tel:   070-68 38 867

E-post:   helena@hantverkstad.se